KeeperscholenOnze Keeperscholen

Onze keepersscholen vormen de kern van al onze activiteiten. Het doel van onze keepersscholen is om de ontwikkeling van elke deelnemende keeper maximaal te ondersteunen. Dit doen we door op een gestructureerde en planmatige manier te werken aan alle aspecten die voor een keeper van belang zijn. Er wordt veel aandacht besteed aan techniek, gecombineerd met oefeningen die wedstrijdsituaties nabootsen. Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan loop- en krachttraining en aan de mentale aspecten van het keepen.


Al onze trainingen zijn samengesteld door Simon Zijp. Simon is onder andere de vaste keeperstrainer van Pirmin Blaak en vele andere hoofdklasse keepers. Daarnaast is hij, samen met Bart  van Gaalen, verantwoordelijk voor de keeperstraining van de Oranje- en Jong Oranje keepers en keepsters. Alle trainers die bij GoalieWorks werken zijn door onszelf opgeleid en worden wekelijks tijdens de trainingen nog verder gecoacht door de hoofdtrainers ter plaatse.

Al onze keepersscholen zijn toegankelijk voor iedere keeper of keepster die zichzelf verder wil verbeteren. Zij kunnen zichzelf bij ons aanmelden of aan hun club vragen om dit te doen. Wij verwachten van elke keeper die naar één van onze keepersscholen komt dat hij of zij graag wil leren en gemotiveerd naar de training komt. Al onze trainers streven de GoalieWorks gedachte na om het maximale uit iedere individuele keeper te halen en we hebben de afgelopen jaren kunnen vaststellen dat we hier zeer succesvol in zijn.

Momenteel hebben wij regionale keepersscholen in

Rotterdam (maandagavond / locatie: RHV Leonidas)
Zoetermeer (maandagavond / locatie: MHC Zoetermeer)
Hilversum (maandavond / locatie: Hilversum)
Den Haag (maandagavond / locatie: Ypenburg)

Groningen (maandagavond / Locatie: HC Groningen)

Breda (woensdagavond / locatie: Push)
Leiden (woensdagavond / locatie: Roomburg)
Zeist (woensdagavond / locatie: Schaerweijde)
Voorburg (woensdagavond / locatie: Cartouche)
Eindhoven (woensdagavond /  locatie: Oranje Rood)
​Rotterdam (woensdagavond /  locatie HC Rotterdam)

Barendrecht /Zwijndrecht (vrijdagavond / locatie: HC Barendrecht / Derby)


Ook verzorgen wij voor een aantal clubs de organisatie van hun eigen interne keepersschool. Informeer naar de mogelijkheden. 

GoalieWorks Rotterdam

Locatie: RHV Leonidas in Rotterdam

Op deze locatie is ons avontuur in 2011 begonnen onder de titel Rotterdamse Hockey Keeper School. We hadden toen nog geen idee of we kans van slagen hadden met dit nieuwe trainingsconcept. Inmiddels is het onze grootste keepersschool waarin we iedere maandag bijna 90 keepers trainen van diverse clubs uit de regio en soms zelfs ver daarbuiten.

GoalieWorks Rotterdam is te vinden aan het Toepad 95 in Rotterdam

GoalieWorks Zoetermeer

Locatie: MHCZ in Zoetermeer

Halverwege ons eerste seizoen in Rotterdam kwam Zoetermeer langs met het verzoek of wij ook in hun regio een keepersschool zouden willen starten. Aangezien er in de regio Den Haag/Delft veel gehockeyd wordt hadden wij hier wel oren naar en inmiddels trainen we daar sinds 2012 iedere maandag meer dan 50 keepers uit de regio Haaglanden.

GoalieWorks Zoetermeer is te vinden aan de van der Hagenstraat 17 in Zoetermeer

GoalieWorks Hilversum

Locatie: HMHC in Loosdrecht

Als je naar hockey regio’s kijkt mag het Gooi niet ontbreken en zo zijn we in 2013 in contact gekomen met hockeyclub Hilversum waar we sinds dat jaar iedere maandag een keepersschool hebben draaien met keepers van o.a. Hilversum, SCHC, Laren, Kampong en Schaerweijde.

GoalieWorks Hilversum is te vinden aan  't Jagerspaadje 24 in Loosdrecht

GoalieWorks Breda

Locatie BHV Push in Breda

Onze relatie met Push gaat al best lang terug sinds we daar 8 jaar geleden een keepersschool gestart zijn. Na een tijdje weg geweest te zijn, zijn we sinds 2019 weer actief op Push met een grote regionale keepersschool op de maandagavond.

GoalieWorks Breda is te vinden aan de Nieuwe Inslag 97 in Breda 

GoalieWorks Eindhoven

Locatie: HC Oranje Rood in Eindhoven

Sinds 2017 is GoalieWorks ook te vinden met een grote keepersschool op de thuisclub van Pirmin Blaak: Oranje Rood. Hier trainen we wekelijks op woensdag alle jeugdkeepers van Oranje Rood, inclusief de allerjongsten. 

GoalieWorks Eindhoven is te vinden aan de Charles Roelslaan 7A in Eindhoven

GoalieWorks Voorburg

Locatie: HC Cartouche

Vanaf seizoen 2015/2016 kunnen keepers uit de regio Voorburg/Leidschendam terecht op onze nieuwe keepersschool GoalieWorks Voorburg. Op deze locatie wordt er op woensdag getraind.

GoalieWorks Voorburg is te vinden aan de Veurselaan 107 in Voorburg